Europalansering av HM300-5

Komatsus rammestyrte dumper HM300-5 med Steg IV-motor er klar for det europeiske markedet.

Komatsu HM300-5 veier 25,4 tonn og nyttelasten er ca. 30 tonn.

Komatsu HM300-5 veier 25,4 tonn og nyttelasten er ca. 30 tonn.

Publisert Oppdatert
Dumperen tilfredsstiller utslippskravene til Steg IV.

Dumperen tilfredsstiller utslippskravene til Steg IV.

Den nye dumperen er utstyrt med motoren SAA6D125E-7 som yter 242 kW/324 hk. For å klare utslippskravene til Steg IV benyttes AdBlue, i tillegg til SCR-teknologi.

Dumperens lastehøyde er 283 cm, noe som skal bidra til enkel og rask opplasting av dumperkassa, som for øvrig har 70 graders tippvinkel. Nyttelasten er ca. 30 tonn, mens dumperens egenvekt er 25,4 tonn.

 

Vekt

HM300-5 har Komatsu Traction Control System (K-TCS) og K-ATOMiCS. Sistnevnte er en sekstrinns automatisk gearkasse, hvor elektronikken sørger for myke gearskift.

En integrert vekt er tilgjengelig som ekstrautstyr og vekten på den aktuelle lasten vises i det sju tommer store LCD-displayet i førerhytta.

 

Komfort

Førerhytta skal i følge Komatsu gi maskinføreren en komfortabel og rolig arbeidsplass. Den ROPS/FOPS nivå to godkjente førerhytta har avrundet dashbord, hvor alle brytere og hendler er enkle å nå. Førerstolen har trepunktsbelte, er luftfjæret og har setevarme. Det er to 12-volts uttak og aux-kontakt for tilkobling av smarttelefon eller tilsvarende utstyr.

 

Service

Den nye hjullasteren er utstyrt med nyeste versjon av Komtrax, Komatsus fjernovervåkningssystem, som gir maskineieren tilgang data fra maskinen, som for eksempel drivstofforbruk, timeantall og hvor maskinen befinner seg. Dataene kan lastes ned via internett til pc eller smarttelefon. Alle Komatsu Steg IV-maskiner leveres med Komatsu Care. Dette er et ekstra serviceprogram som gjelder for de første tre årene eller 2000 timer.