23948sdkhjf

Europapremiere på norsk jord

Caterpillars nye 8-tonner på demofeltet til Pon Equipment i Hovinmoen.

8-tonneren Cat 308E CR har egentlig ikke premiere-visning før om et par uker, men Pon Equipment har fått over en maskin fra England og den er nå på "signingsferd" rundt om i Norge.

Tirsdag 21. februar ankom graveren til Hovinmoen på Jessheim og det var tydeligvis flere som hadde fått med seg det. I løpet av den timen tungt.no var på demofeltet til Pon Equipment, var det stadig noen som ønsket å prøvekjøre den nye modellen. Blant annet hadde Magnus Aune, daglig leder i T. Aune Maskinstasjon AS, flydd ned fra Trøndelag for å se på og prøvekjøre 8-tonneren.

Aune har en 8-tonner som er klar for utskiftning og ønsket å teste 308E CR-graveren før han tar avgjørelsen om hvilke maskin selskapet skal gå til anskaffelse av. Etter prøvekjøringen var kommentaren at maskinen er sterk og den har god stabilitet. Så spørs det om han har tid til å vente til august med å få levert en ny 8-tonner.

- Caterpillar var veldig interessert i at vi i Norge skulle være de første til å vise frem den nye graveren for norske entreprenører.

Det forteller en god del om hvilke betydning det norske markedet har i denne vektklassen, sier Dagfinn Sand, produkt og salgssjef kompaktmaskiner hos Pon Equipment. Han forteller at 308E CR vil være leveringsklar i august.

Sterkere

I forhold til forgjengeren 308D, er motorkraften i den nye modellen økt med 20 %, til 70 hk. Økningen i motorytelsen gjør også at hydraulikkapasiteten øker tilsvarende, i tillegg til at både svingkraften og beltekraften er økt.

- 308E CR har svingbom som standard. Caterpillar har klart å konstruere en svingbom-maskin med stabiliteten og løftekraften til en maskin med fastbom, og som har alle svingbommens fordeler, sier Sand.

Førerhytta er blitt større og det er bedre innvendig plass. Den har eklere inn- og utstigning på grunn av stor hengslet dør og fordi konsollen på venstre side kan heves.

I tillegg til den nye 8-tonneren er det et godt utvalg av maskiner Pon Equipment kan tilby for prøvekjøring i grustaket i Hovinmoen. Vi telte fem beltegravere, en hjulgraver og to hjullastere. Demofeltet vil være i virksomhet frem til Vei og Anlegg i mai. Da vil maskinene bli å se på standen til Pon Equipment.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079