Familiedag på Norsk vegmuseum

Søndag 12. august er det igjen duket for familiedag på vegmuseet på Hunderfossen.

Formidlingsleder Åsmund J. Sletten og arrangementsansvarlig Astrid Stubrud ønsker velkommen til Familiedag på Norsk vegmuseum søndag 12.8. kl. 12:00

Formidlingsleder Åsmund J. Sletten og arrangementsansvarlig Astrid Stubrud ønsker velkommen til Familiedag på Norsk vegmuseum søndag 12.8. kl. 12:00 Foto: Ole A Flatmark, Norsk vegmuseum

Publisert Oppdatert

Årets hovedattraksjon på Norsk vegmuseum er en snakkende sort og hvit Volkswagen boble!

I full størrelse, og i elektrisk utgave, kommer Pelle Politibil til museets familiedag sammen med Onkel Richard, Bodil Borgermester, Politimesteren, Tasse Tyv og Stina student. Denne gang ber Bodil Borgermester Pelle Politibil og vennene hans om hjelp til å oppklare flere tyverier i byen. Får vi en oppklaring av mysteriet på Familiedagen mon tro?

- Det blir stort familieshow på friluftscenen og vi håper å se mange små politikonstabler blant publikum, sier arrangementsansvarlig Astrid Stubrud. - Pelle Politibil ble opprinnelig skapt som et ledd i trafikksikkerhetsarbeidet rettet mot barn i Bodø, og vi føler at nå er det på tide at også barn her i området får hilse på han, fortsetter hun.

Pelle har dessuten 25 års jubileum i år og Norsk vegmuseum åpnet sine dører for publikum for 20 år siden, så det er to jubilanter som slår seg sammen i år for å gi publikum et forrykende show!

Veivedlikehold

Årets hovedtema i friluftsmuseet er veivedlikehold. Det vil bli demonstrert og vist fram maskiner og kjøretøy som har blitt brukt til veivedlikehold opp gjennom tidene.

Maskinene i 60-tallsgruva blir også som vanlig startet opp, og sand og grus blir lesset på lastebiler som kjøres til Maskinplassen. Der blir grusen spredd for hånd før den blir jevnet ut over veien ved hjelp av museets egen Dravn veihøvel fra 1937.

Det blir også utstilling av veterantraktorer, stasjonærmotorer og lastebiler i friluftsmuseet. I år lager de også utstilling med Volvo Duetter med blant annet politiduetten "Laffen" fra Gjøvik og museets egen vegvesenduett.

I tillegg tilbys rundtur i kongelig Cadillac kortesjebil, kjøring med hest og vogn, ponniriding for de minste, utstillinger i museet og verdens største vaffelpresse.

Blindheimsvik landhandel er selvfølgelig åpen og i smia blir det glødende aktivitet. Fåberg speidergruppe tilbyr ansiktsmaling og kanopadling i dammen ved Engerodden og det blir også salgsboder med alt fra frukt, grønt og blomster til smultringer, popcorn, honning, spekemat, bakst, tre- og tekstilprodukter og modellbiler. Nytt entusiastisk vertskap på Lysaker Gjestgiveri byr på velsmakende mat og hjemmebakte kaker og brød så her skulle det være noe for enhver smak!

Pelle Politibil feirer 25 års jubileum i år.

Pelle Politibil feirer 25 års jubileum i år.