Fiat Industrial topper indeksen

Fiat Industrial er anerkjent som bransjeleder i bærekraftsindeksene Dow Jones Sustainability World og Europe.

Styreformannen for Fiat Industrial, Sergio Marchionne

Styreformannen for Fiat Industrial, Sergio Marchionne Foto: Foto: Wikipedia

Publisert Oppdatert

I sitt første år som børsnotert selskap topper Fiat Industrial som bransjeleder i de to bærekraftindeksene Dow Jones Sustainability Index (DJSI) World og Europe. Det er konsernet selv som melder dette i en pressemelding.

Fiat Industrial ble evaluert av investeringsgruppen SAM, som fokuserer på bærekraftige investeringer, og fikk en karakter på 81/100 sammenlignet med et gjennomsnitt på 49/100 for alle selskaper i samme sektor (Industrial Engineering).

De prestisjefylte aksjeindeksene DJSI Word og DJSI Europe opptar bare selskaper som vurderes å være best i sin klasse når det gjelder bærekraftig selskapsledelse ut fra så vel økonomisk som sosialt og miljømessig perspektiv.

99 selskaper i sektoren Industrial Engineering ble invitert til å delta i DJSI World og bare tretten ble tatt inn i indeksen. 33 selskaper ble invitert til å delta i DJSI Europe og bare ni ble tatt inn.

Styreformannen for Fiat Industrial, Sergio Marchionne, sier: «Dette er en viktig anerkjennelse av måten vi arbeider på. Det gir oss et utgangspunkt som ytterligere styrker vår overbevisning om at det bare er gjennom løpende forbedringer av ikke alene de økonomiske, men også de miljømessige og sosiale aspekter av våre aktiviteter at det vil være mulig for oss å oppnå betydelige og bærekraftige resultater på lang sikt.»