Finsk kriger på norsk jord

I de dype skoger i Hedemark foregår det i disse dager aktiviteter som kan få betydning for rikets sikkerhet. Her demonstrerer den militære delen av Sisu, Sisu Defence, pansrede kjøretøy for Forsvaret.

Sisu

Sisu

Publisert Oppdatert

Om noen år skal de ca 2000 Scaniaene, som ble kjøpt inn på 1980-tallet, byttes ut og erstattes med mer moderne kjøretøy. Det er antydet at det vil bli behov for rundt 1000 kjøretøyer. Flere lastebilprodusenter kan nok tenke seg en avtale med det norske forsvaret i den forbindelse og Sisu Defence skal "gjøre alt" for at norske soldater i fremtiden skal kjøre Sisu.

Tungt.no var til stede dagen etter at representanter fra Forsvaret hadde tatt kjøretøyene i nærmere øyesyn. Vi fikk et lite innblikk i hva finnene kan tilby av forskjellige pansrede og upansrede militære kjøretøy.

Allerede før andre verdenskrig produserte Sisu militære kjøretøy for det finske forsvaret. Det er fortsatt det finske forsvaret som er Sisu Defences største kunde, men de har flere europeiske lands forsvar på kundelisten.

Sisu Defence produserer de flere modeller, 4x4, 6x4, 8x8 og 10x10, og felles for alle er at de kan tilpasses de forskjellige lands behov for tilleggsutstyr og påbygg.

I forbindelse med demonstrasjonen vi fikk en runde i offroad-løypa med den "lille" 4x4-versjonen og den noe større 8x8-utgaven.

I AnleggsMagasinet kan du lese mer om Sisu Defence og om vår opplevelse i offroad-løypa.