23948sdkhjf

Fjellsprengningsdagen for 49. gang

Torsdag var ca 750 personer med interesse for bergspregning nok en gang samlet for den årlige Fjellsprengningsdagen. Etter åpningstalen var det som vanlig utdeling av Gullfeiselen. Årets feisel gikk til dr. Nick Barton.

Om han ble det fortalt at ikke bare har fremmet teknologi, men også hatt en betydelig rolle i å utvikle den. Barton er en av de personer som er mest referert til innen bergteknikk og bergmekanikk. Han har vært med på å bygge mange kilometer med tunnel i Norge de siste 40 år.

Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF) har i sine vedtekter sagt at Gullfeiselen kan deles ut til personer, så vel som bedrifter, institusjoner og prosjekter som har utmerket seg med en innsats for å fremme norsk bergteknologi.

Æresmedlemskap

Det er ikke mange personer som er tildelt æresmedlemskap i NFF. Gjennom alle årene foreningen har eksistert, er det kun ti personer som har mottatt den høythengende utmerkelsen.

I år ble æresmedlemskapet tildelt Bjørn Nilsen. Han er professor i ingeniørgeologi ved NTNU. Nilsen har vært en del av fjellsprengningsmiljøet siden tidlig på 1970-tallet.

Etter at han tok eksamen ved NTH i 1973 har han jobbet og videreutdannet seg innen fagfeltet.

- Tusen tak for utmerkelsen. Dette ble en skikkelig pangstart på Fjellsprengningskonferansen. Jeg vet at utmerkelsen henger høyt og setter stor pris på æresmedlemskapet. Det er en stor ære, sa Nilsen under utdelingsseremonien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063