Flenjatunnelen oppgraderes

Flenjatunnelen ble åpnet for trafikk i 1985. Nå er det på høy tid med en oppgradering, og arbeidet med dette påbegynnes i slutten av denne uken. Både lys, ventilasjon, nødsamband samt sikring mot vann, frost og brann står på listen over utbedringer i den vel 5 km lange tunnelen.

Tunnel AG gruppen

Tunnel AG gruppen Foto: Per H Forsberg

Publisert Oppdatert

Fredag 14.august starter altså arbeidet med oppgraderingen som er planlagt ferdig innen 1. april neste år. - Vi skal bl.a. sikre tunnelen med PE-skum, forteller byggeleder Kolbjørn Nord i Statens vegvesen.

Tidligere har vi i TransportMagasinet satt søkelys på brannfaren med nettopp PE-skum. For å gjøre skummet brannsikkert, skal det dekkes med sprutbetong, forteller byggelederen.

Det blir bygget 13 havarinisjer i tunnelen slik at det skal være mulig å kjøre ut av veibanen om uventede situasjoner oppstår.

Det er naturlig nok minst trafikk om natten, og det meste av jobben blir derfor gjennomført kvelds- og natterstid. Så lenge arbeidet pågår, vil det bli periodevis kolonnekjøring og periodevis helt stengt i tunnelen. Lystavler om tider for kolonnekjøring og stengning blir satt opp på Hønefoss og Trengereid.