Fokus på tunneler

Kvalitet, drift og levetid på dagens trafikktunneler er tema for Tunneldagene 2008. Vil du oppdateres på de viktigste tunnelnyhetene må du melde deg på dette arrangementet innen 5. september.

Tunnel AG gruppen

Tunnel AG gruppen Foto: Per H Forsberg

Publisert Oppdatert

Det er Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF), Norsk Bergmekanikkgruppe og Tekna som arrangerer Tunneldagene, fra 15. til 17. september på Sundvolden hotell.

Det er to år siden tunnelfolket sist var samlet. I mellomtiden har norske tunneler gått fra "not" til "hot" i nyhetsbildet.

Raset i Hanekleivtunnelen julen 2006 utløste en enorm oppmerksomhet omkring tunneldrift og vedlikehold her til lands, og debatten fortsetter videre.

Norske tunneler står overfor omfattende oppgraderinger og konferansen presenterer noen av utfordringene i forbindelse med aktuelle prosjekter.

Mye har skjedd siden da, både i forhold til erfaringer og regelverk. Nå ønsker arrangørene igjen å samle tunnelbransjen for å gjennomgå og diskuterer erfaringene som er gjort, og hvordan dette påvirker hvordan bransjen skal jobbe fremover. Dette innebærer erfaringer knyttet til byggeprosesser og regelverk knyttet til sikkerhet og driftsperioden.

Nye begreper og rutiner er innført og medfører nye arbeidsområder. Erkjennelsen av at en moderne tunnel er et langt mer komplekst element enn selve hullet i fjellet blir tydeligere. Et av de tema som vil bli tatt opp på konferansen er framtidige muligheter innen teknologi.

Påmelding på www.tekna.no, www.bergmekanikk.com, www.nff.no