Førpremiere på 8-tonneren Cat 308E CR

Caterpillar lanserer i disse dager en helt ny 8 tonns minigraver, Cat 308E CR. I den forbindelse vil Pon ha en visning av maskinen på utvalgte steder i Norge.

Publisert Oppdatert

Cat 308E CR er en helt ny maskin som vil erstatte forrige Cat 308D. E-serien kan i tillegg til nytt design vise en maskin med bedre stabilitet, høyere motoreffekt, høyere hydraulikkapasitet, større svingkrefter og mye bedre plass i førerhytten.

Sterkere motor

Motorytelsen har økt med hele 20% til 70hk. Økningen i motorytelsen gjør også at hydraulikkapasiteten øker tilsvarende i tillegg til at både svingkraften og beltekraften øker betraktelig.

Svingbom som standard

308E CR har svingbom som standard. Caterpillar har lykkes med å utvikle en maskin som har stabiliteten og løftekraften til en maskin med fastbom i kombinasjon med alle svingbommens fordeler.

Større førerhytte

Førerhytta på 308E er større og med bedre plass enn D-modellen. I tillegg til bedre plass inne i førerhytten vil den gi maskinføreren bedre sikt. Føreren vil oppleve enklere inn og utstigning av førerhytte på grunn av en stor hengslet dør og fordi man kan heve konsollen på venstre side.

Compass monitor er en nyhet som foruten å fjerne unødvendige knapper i førerhytten gir føreren nødvendig informasjon fra maskinen. Monitoren har en startsperre med sikkerhetskode som hindrer uvedkommende i å kunne starte maskinen. Den har mulighet til å kunne gi kontinuerlig mengde av olje til å drifte redskap og føreren kan enkelt forhåndsprogrammere forskjellig redskap. Man kan også velge øko-modus slik at maskinen jobber på et lavere turtall for å senke drivstofforbruket. Monitoren kan kobles til ryggekamera.

- Alle disse mulighetene sammen med joystickbetjening med proposjonalstyring gjør den nye E-serien til en av markedets mest avanserte minigraver når det gjelder bruk av hydraulisk redskap, hevder importøren i en pressemelding.

Introduksjon av Cat 308E. Pon Equipment AS i Norge har fått låne prototype fra fabrikk og denne maskinen vil vi vise våre kunder i uke 7 og 8.

Følgende steder vil maskinen være tilgjengelig for kunder:

  • Bergen 14. februar
  • Sandnes 15.-16. februar
  • Kristiansand 17. februar
  • Oslo 21.- 24. februar