Ny korthekk:

Første Cat 314E L CR levert i Norge

I september 2013 ble 314E L CR tilgjengelige for salg i Norge. En måned senere signerte Svend Fjellstad AS salgskontrakten og nå er maskinen overlevert i Ytre Enebakk, som den første her til lands.

Første Cat 314E L CR i Norge er levert til entreprenørfirmaet Svend Fjellstad AS i Ytre Enebakk.
Første Cat 314E L CR i Norge er levert til entreprenørfirmaet Svend Fjellstad AS i Ytre Enebakk.
Publisert Oppdatert
Daglig leder Gry Ånesland hos Svend Fjellstad AS prøver den nye Cat-graveren.
Daglig leder Gry Ånesland hos Svend Fjellstad AS prøver den nye Cat-graveren.

Entreprenøren, som hovedsakelig arbeider på Østlandet, fikk nylig den nye maskinen overlevert. Ved overleveringen var både selger og servicemekaniker fra Pon Equipment til stede. Korthekkmaskinen skal stort sett benyttes til å utbedre mobilmaster.

Svend Fjellstad AS har i dag en maskinpark på ti maskiner, hvorav åtte av disse er Cat maskiner.

- Vi har valgt Pon Equipment som leverandør blant annet på grunn av deres gode servicedekning, sier daglig leder Gry Ånesland.

- Og ikke minst den lokale servicemekanikeren sine svært gode referanser, legger Svend Fjellstad, eier av Svend Fjellstad AS, til.

- Vi ønsker å gratulere Svend Fjellstad AS med ny maskin. Dette er en sterk, allsidig og drivstoffeffektiv maskin, uttaler produktsjef i Pon Equipment, Vilmundur Theodorsson, i en pressemelding.

Det som er nytt på 314E L CR er først og fremst motoren. Denne tilfredsstiller utslippskravene i StegIIIB og motoren er utstyrt med et passivt regenereringssystem. Dette betyr at renseprosessen, hvor sot fjernes fra maskinens dieselpartikkelfilter, nå er helt automatisk og ikke avbryter maskinens arbeidssyklus. Dette innebærer at rensing kan gjøres under full belastning, uten ekstra diesel og trykkluft, samt uten at fører behøver å aktivt foreta seg noe. Dernest er lydnivået i førerhytten redusert med hele fem decibel, noe som bedrer hverdagen til føreren betydelig, i følge Pon Equipment.