23948sdkhjf

Herbst Compact Crusher:: Første i Norge og verden

På et lite sagbruk ikke langt fra Vormsund finner vi det lille blå knuseverket til Glenn Fossum. Det er snakk om en nordirsk prototype i full drift.

Glenn Fossum er den den første i verden til å ta i bruk Herbst Compact Crusher. Maskinen er prototypen og det første kompakte knuseverket på belter fra det nordirske selskapet Herbst Machinery.

16,3 tonn

Knuseverket veier 16,3 tonn og det kan fraktes på en enkel maskintralle. Glenn som driver for seg selv ville dermed gjerne prøve seg på dette. Fra sprengstein kan det lage fraksjoner fra 0-150 til 0-40. Justeringen skjer manuelt ved to bolter som styrer knuseprosessen.

Det hadde gått 180 timer da han kjøpte det som brukt demomaskin.

Deutz-motor

Motoren er en Deutz steg 3 med common rail innsprøytning og 98 hestekrefter. Matebåndet justerer seg selv ved at det går langsommere eller stopper og venter slik at knusingen foregår uten overmating. Kjeften kan justeres fra 40 til 100 millimeter.

Produserer verdier

Det har gått jevnt siden anskaffelsen i februar og folk har allerede hørt om det. I dette området kan mange bønder være interessert i å gjøre om ubrukelige steinhauger til fraksjoner de kan bygge eller kjøre på.

Glenn tror at dette kan være en av nisjene til verket, steinmasser som ligger på deponier langs jordene kan gjøres om til noe verdifullt.

Hjelper seg selv

Men hovedsakelig har han anskaffet seg dette for å hjelpe seg selv på tomteutviklingsprosjekter.

Har han tomter hvor fjellmasser skal skytes ut, kan han på egenhånd produsere det han trenger til å lage byggeplate og annet.

- Med lavere riggkostnader i forhold til de store verkene, blir det også mer aktuelt for mindre oppdrag av denne typen forklarer Glenn.

Bygger ut

Kunden, Ove Bjerkemoen, er fornøyd, han har fått sprengt bort fjellknauser fra jordet. Steinmassene skal nå brukes til å bygge ut området ved sagverket.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078