Første Kleemann fra Wirtgen Norway AS

I 2006 kjøpte Wirtgen Group den tyske sikte- og knuseverkprodusenten Kleemann. Nå har det norske datterselskapet Wirtgen Norway AS levert sitt første Kleemann sorteringsverk til Norge.

Publisert Oppdatert

Det skjedde i begynnelse av juni og kjøper var Namdal Pukkverk A/S.

Kleemann MS16D er et 3-dekket finsorteringsverk med fire hydraulisk foldbare transportører for sortering av fire ferdigvarefraksjoner i én operasjon. Sikteflaten er 6,5 m² på det øvre og det midterste dekket, mens siktearealet er 5,5m² på det nedre dekket. Bredden på siktet er 1520 mm. Sorteringsverket veier 29 tonn.

Namdal Pukkverk AS, som ligger to kilometer fra Rørvik sentrum, ble etablert for rundt ti år siden og har tre ansatte.

Innkjørt

- Vi har hatt verket i 14 dager og det fungerer bra. Noe innkjøring må en regne med, sier daglig leder i Namdal Pukkverk A/S til tungt.no.

Wirtgen Norway AS, som de siste årene har gjort det sterkt på asfaltsiden her til lands, ansatte meget erfarne Svein Grytdal i vinter, med sikte på å komme inn på det norske pukk- og grusmarkedet med Kleemann. Og med denne første leveringen er Svein godt i gang.

På bildet ser vi fra venstre: Fredrik Kvalø, operatør hos Namdal Pukkverk AS, Bjørn Svendsen, daglig leder Namdal Pukkverk AS, og Rune Grønvold, service, Wirtgen Norway AS.