23948sdkhjf

New Holland W130C levert til CR Drift på Senjahopen:: Første New Holland-hjullaster levert fra A-K Anleggsmaskiner

Men dette er bare begynnelsen, skal vi tro A-K-organisasjonen.

Den første New Holland hjullasteren, solgt gjennom den unge organisasjonen A-K Anleggsmaskiner, har nylig ankommet sin nye eier.

Kunden, CR Drift, holder til ved Senjahopen i Troms og får mesteparten av oppdragene fra Nergård Senja AS og Berg Kommune.

New Holland W130c

Innehaver og daglig leder av CR Drift, Chris Reiertsen, ble gratulert av Dag Tony Ludvigsen, A-K Anleggsmaskiner, med en ny New Holland W130C hjullaster på mandag.

- Dette blir en servicemaskin og den skal brukes til snørydding, selvlasting, kosting og pallebæring, forklarer Chris Reiertsen.

Vanlig ekstremvær

Da vi var på besøk fikk vi en grei demonstrasjon av været her oppe og hvorfor man trenger skikkelig snøryddingsutstyr her. Uken før hadde restene av stormen Hilde knekt trær som fyrstikker og ødelagt flere hustak i området.

Nedbøren skifter fra regn til kraftige polare snøbyger og tilbake igjen på få minutter og kjøreforholdene blir deretter.

Hjullasteren vil gå mye med en Vama EAU4800K U-plog som gir god fleksibilitet. Den skal inngå i maskinparken som allerede består av to New Holland traktorer som går i snørydding.

W130C har vekt på 12,5 tonn og har 172 hestekrefter. Motoren fra Fiat Industrial bruker AdBlue-rensing og slipper partikkelfilter, den får dermed lavere driftstemperatur i motorrommet i tillegg til andre fordeler, i følge produsenten.

8-tonner i tillegg

I samme omgang kjøpte CR Drift en ny korthekka graver, en New Holland E75C SR med tiltrotator og mye utstyr. Den gamle 5,5-tonneren som nå blir byttet ut, ble brukt mye til kirkegårdsgraving i tillegg til isrensk av grøfter.

Rolig start

Satsingen fra nyetablerte A-K Anleggsmaskiner har foregått rolig uten for mye sprell så langt, noe som har vært bevisst politikk i følge organisasjonen. I skrivende stund har de levert 105 maskiner av 114 bestilte i 2013. Av dette er nesten alt gravemaskiner fra 1,8 til 30 tonn, men nå begynner også satsingen på hjullastere. Noe markedet vil merke mye mer til neste år i følge Dag Tony.

Avdeling Bardu

Organisasjonen hos A-K Anleggsmaskiner teller nå bare fire mann, men de drar nytte av den store AK Maskiner-organisasjonen landet rundt, noe dette salget er et godt eksempel på.

Salget av deres første hjullaster, sammen 8-tonneren, var det A-K Maskiner avdeling Bardu og salgssjef, Ole-Helge Engmo, som skal ha mye av æren for. CR Drift er allerede god traktorkunde her.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078