23948sdkhjf

Første serie 5 med tilthytte

Hitachi ZX290LC-5 med tiltbar hytte levert til NCC.

Nylig fikk NCC overlevert Hitachi-graveren ved anlegget i Storberget i Porsgrunn. Her skal maskinen settes i drift ved tunnel-prosjektet selskapet utfører for Jernbaneverket.

- Dette er den første ZX290LC-5 vi har bygget tiltbar hytte på, sier Jan Ivar Ibsen, leder Nasta spesialproduksjon. Han forteller at arbeidet har tatt ca. to måneder, hvorav første måneden ble brukt til design og utvikling.

Blant annet er beskyttelsesburet rundt hytta konstruert på egen ramme og ikke festet til hytta. Hytta kan for øvrig tiltes 30 grader.

12 meter

Hitachi-graveren er blant annet utstyrt med kompressor for bruk til tåkesmøring av pigghammeren, varmeveksler for kjøling av hydraulikkoljen, slangetrommel og gummibeskyttelse av bom- og stikkesylinder.

Nasta har også konstruert et forlenget hammerfeste som MSB 400HS-hammeren er festet til. Dette for å kunne pigge opp til 12 meters høyde.

Hitachi-graveren er den første av to like som NCC har bestilt av Nasta. Jan Berge, maskininspektør hos NCC, forteller at selskapet valgte 290-graveren fremfor den tyngre Hitachi ZX360. 290-graveren har samme rekkevidde som 360-graveren, men er 40 cm kortere i overvogna og dermed mer smidig til bruk i tunnel

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14