Fra aksjer til snøfreser

Nils Jakob Røsholt (29) har sagt farvel til jobben som aksjemegler i Oslo. Nå er det maskiner og utstyr for bønder og entreprenører som står i fokus hos Røsholt Maskin AS.

Nils Jakob Røsholt har slått seg sammen med pappa Nils Røsholt i Røsholt Maskin AS.
Nils Jakob Røsholt har slått seg sammen med pappa Nils Røsholt i Røsholt Maskin AS.
Publisert Oppdatert

Etter fem år i hovedstaden med aksjer og verdipapirer fikk Nils Jakob nok av storbyen og vendte nesen hjemover til Vestfold, sammen med sin lille familie. 1. juli ble familiebedriften aksjeselskap og pappa Nils fikk den BI-utdannede sønnen Nils Jakob som medeier og aktiv selger. - I aksjemarkedet kommer du langt med sunt bondevett. Det gjør du i denne bransjen også, sier den sympatiske vestfoldingen , som er vokst opp med landbruk og redskaper på Steinsholt. På Dyrsku'n var han for 26. gang. - Jeg skjønte at aksjemegling var en jobb jeg ikke skulle bli pensjonist i. Det er godt betalt, men det har sin pris. Blant annet er det lite fleksibelt, sier Nils Jakob, som nå leter etter bolig for seg og sine i Larvik-distriktet.

Røsholt Maskin AS har fire ansatte og hovedleverandør er Sisu Produkter, i tillegg til blant annet Kellfri og HPC. Fokus er på leveranser av jord-, ved- og snøryddingsutstyr for profesjonelle brukere.

Bildet: Nils Jakob Røsholt har slått seg sammen med pappa Nils Røsholt i Røsholt Maskin AS.