Frifunnet for trucktyveri

En mann som var tiltalt for å ha stjålet en gaffeltruck og kjørt fire kilometer til nabobygda er frifunnet i Fosen Tingrett.

Gaffeltruck

Gaffeltruck

Publisert Oppdatert

Det eneste som synes klart er at noen har kjørt en gaffeltruck mellom de to tettstedene i Rissa natt til første april i år.

Tiltalte benekter et hvert kjennskap til trucken og tyveriet, forteller Fosnafolket.

Denne natta hadde han vært på fest sammen med to kompiser. De dro til en kamerat i nabobygda. Tiltalte returnerte ut på morgenkvisten. I retten forklarte han at han verken så eller tok noen truck på veien.

To vitner forklarte seg i retten. En dame befant seg i hagen sin da trucken passerte 30 meter unna. Det var ikke spesielt lyst denne morgenen, og hun så ikke føreren. Men hun hørte en glad og munter stemme som ropte hei og navnet hennes. Vitnet mente å kjenne igjen stemmen som tiltaltes. Hun kjenner ham ikke, og har ikke snakket med ham ut over at de er på hils. Vitnet mener at ingen andre har en slik varm og god stemme.

Samlet sett finner retten at de strenge kravene til bevisets styrke som stilles i straffesaker, ikke er oppfylt.

Aktor la ned påstand om bot på 6.000 kroner og erstatning på cirka 12.000 kroner for skader på trucken. Forsvareren påsto frifinnelse, subsidiært at tiltalte skulle anses på mildeste måte.