23948sdkhjf

Frontmontert sandspreder

Skal gjøre det sikrere å strø på underkjølt regn og svært glatte partier.

De milde vintrene med regn på frosne veier har gjort veivedlikeholdet mer farlig, mener Exero. Det kan utsette sjåførene for ekstremt vanskelige forhold.

Det svenske selskapet lanserer nå en frontmontert sandspreder som skal øke sikkerheten under strøing, skriver de i en pressmelding.

Frontspreder

Konseptet med å strø foran lastebilen har blitt testet i flere år av en lokal entreprenør og skal ha vist seg å være helt god.

-Å kunne strø foran styrehjulene og drivhjulene har gjort veivedlikeholdet mye sikrere ved underkjølt regn som gir ekstremt glatte veier hvor ikke engang kjetting er nok, forklarer Magnus Eriksson ved Anundsjö Construction AB, som har testet konseptet.

Festes i plogfeste

Exero sin sandspreder EX100 monteres på bilens eksisterende plogfeste og kobles til samme hydraulikk som plogen. Det gjør at det passer på de fleste biler uten noe ombygging ifølge Exero.

Frontsprederen lastes enklest med hjullaster ved sanddepoet, der man også fyller den vanlige kassa.

Det er ikke tenkt at konseptet skal erstatte den vanlige sandsprederen, som har en mye høyere kapasitet, men for å strø foran bilen ved svinger og bratte bakker for å gjøre arbeidsplassen sikrere for føreren.

Les også: - Vi måker da ikke snø i 2015.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062