Går tomme for nye boliger

Boligbyggerne er på banen igjen med flere nye prosjekter. - Boliglageret vårt er ganske tomt, sier markedssjef Margrethe Kielland i Skanska Bolig til tungt.no.

Publisert Oppdatert

Etter at markedet for nye boliger stoppet opp i fjor, er mange boligbyggere nå i ferd med å entre markedet, skriver Finansavisen. Byggekostnadene har falt 15-30 prosent siden toppen i 2007, og det har gitt lavere priser.

Markedssjef Margrethe Kielland i Skanska Bolig sier seg fornøyd med det faktum at de satte ned prisene i vinter.

- Siden da har vi solgt bra med de prisene vi har, sier hun til tungt.no.

- Boliglageret vårt er ganske tomt.

- Vi legger ut nye prosjekter både i Bergen og Stavanger, i tillegg til at vi legger ut for utvidelser på alerede eksisterende anlegg på Østlandet.

Skanska er i ferd med å trykke opp nye prospekter for Oslo-prosjektet Frydenberg, der 600 boliger bygges på et gammelt industriområde. I tillegg skal det være stor interesse for Grannesparken i Stavanger og Ramstad gård i Bergen, som nylig ble lagt ut.

- Også har vi selvsagt det store Fornebu-prosjektet, som får betydning for tilgangen i 2011.

Finansavisen forteller at Veidekke har lagt ut tre nye prosjekter for salg de 3-4 siste ukene: Lillevannsveien i Holmenkollen, Årvoll og Åstad i Asker. I førstnevnte ble 12 av 12 rekkehus solgt på kort tid. JM Byggholt har solgt 350 boliger så langt i år, blant annet i Rodelunden på Rosenhoff i Oslo.