Gigantsprekk for Holmenkollen

Utbyggingen av Holmenkollen vil koste 280 millioner mer enn antatt. Byrådet vil ha 180 millioner "i tilfelle vi trenger det."

Holmenkollen hoppbakke

Holmenkollen hoppbakke

Publisert Oppdatert

Dermed kan regningen for hele oppgraderingen av Holmenkollen komme på 1,2 milliarder kroner. Kostnadene var beregnet til 920 millioner kroner.

- Byrådet skal legge fram tilleggsinnstillingen til budsjettet den 11. november, og der vil vi be om at 100 millioner ekstra går direkte til prosjektet. I tillegg vil vi ha muligheten til å bruke ytterligere 180 millioner kroner hvis det blir nødvendig. Det er opp til bystyret å vedta dette, sier Anette Wiig Bryn (Frp), byråd for næring og idrett, til VG.

Ifølge Wiig Bryn har anbudene som er kommet inn, vært høyere enn antatt. Hun mener det er behov for så mange kutt at anlegget ikke vil holde høy nok standard, dersom prosjektet ikke får 100 millioner kroner.

- Da må vi kanskje kutte på ting som er nødvendig for å få et internasjonalt godkjent anlegg, sier hun.

"180 millioner, hvis vi trenger det"

De øvrige 180 millionene er ment som en buffer som byrådet skal ha fullmakt til å bruke hvis det blir nødvendig. Oslo kommune har gått inn med 810 millioner kroner i nye Holmenkollen. Staten har bidratt med 110 millioner. Wiig Bryn forventer ikke mer hjelp fra staten