Gjennomslag før jul

Tunneldrivinga i den 7500 meter lange tunnelen gjennom Oppdølsstranda har god framdrift. Pr 9. juni er til sammen 4 673 meter ferdig, fordelt på fire stuffene.

God fjellkvalitet, mindre spenninger i fjellet og dyktige fagfolk sørger for god fremdrift i tunnelen gjennom Oppdølsstranda.

God fjellkvalitet, mindre spenninger i fjellet og dyktige fagfolk sørger for god fremdrift i tunnelen gjennom Oppdølsstranda.

Publisert Oppdatert

- Fjellkvaliteten er bedre og det er mindre spenninger i fjellet enn vi på forhånd fryktet. I tillegg er tunnelentreprenøren vår, AF Gruppen, dyktige fagfolk som gjør et godt og raskt arbeid. Så framdrifta i tunnelen er meget god, sier prosjektleder Per Bjørn Gjelsten til vegvesen.no.

Han forteller videre at tunneldrivinga fortsatt foregår fra tre stuffer, en fra Oppdølssida og to fra tverrslaget i Sandvika - en mot Oppdøl og en mot Sunndalsøra.

- Fortsetter framdrifta i tunnelen på samme måte framover, har vi mest sannsynlig gjennomslag i tunnelen før jul, fortsetter prosjektlederen.

På Sunndalsøra er de godt i gang med både portalbygginga og etterarbeid, som drenering og veioppbygging i tunnelen.

Massetransporten fra tverrslaget i Sandvika til Sunndalsøra minker utover høsten. Utfyllinga på Håsøran industriområde blir ferdig i løpet av sommeren, men massene som skal inn igjen i tunnelen blir produsert (knust og sortert) på Håsøran.