Glad for at Rosendal overtok

Lars Jeistad (52) på Lillehammer har mange år bak seg som Doosan-kunde. Nå er han kjempeglad over at Rosendal Maskin overtok agenturet. Et tett forhold til selgeren var avgjørende for at Jeistad valgte å bli med videre.

jeistad doosan rosendal maskin

jeistad doosan rosendal maskin

Publisert Oppdatert

Lars Jeistad led valgets kvaler for to år siden. Skulle han droppe Doosan og gå over til et annet merke? - Jeg må innrømme at jeg telte på knappene de par siste årene før Rosendal overtok. Det avgjørende for meg var at selger Jon Boye Lie ble med over, forteller Lillehammer-entreprenøren, som i alt har kjøpt 14 Doosan-gravere av Jon Boye.

Jeistad bestemte seg seg for å starte eget firma for over 30 år siden. Traktorgraver ble innkjøpt og i mange år utførte han småjobber rundt om i Lillehammer-distriktet.

Trives lokalt

I de 12 - 15 første årene var ikke maskinparken større enn at Jeistad selv klarte å betjene den. I tillegg til traktorgraveren hadde han en Åkerman H3 og en John Deere 3040 med boggihenger.

Nå er firmaet i ferd med å avslutte en stor jobb på Nordseter der de har stått for en stor del av grunnarbeidene på det nye Høgfjellia hytteområde, inkludert opparbeidelse av vei, grøfter og flere tomter. I dag har firmaet åtte ansatte, men de har vært oppe i 14-15 mann. - Finanskrisen har vært merkbar og vi har vært nødt til å redusere virksomheten noe. I dag ser jeg ingen grunn til at vi skal bli noe særlig større. Vi liker å drive på det lokale markedet. Vi produserer all masse selv og har en stor fordel av det, forklarer Lars Jeistad.

Volvo og Doosan

Mange av entreprenørkollegene i Mjøsbyen er trofaste Volvo-kunder. Lars Jeistad kjørte også Volvo og Åkermann i starten av karrieren. Han kjøper fortsatt Volvo hjullastere, men gravemaskinene er blitt knall oransje. - Vi har gravere fra 1800 kilo opp til 30 tonn. Alt er Doosan, bortsett fra en 5-tonner, forklarer Lars Jeistad, som har mer enn 30 år bak seg med anleggsmaskiner.

Lillehammer-entreprenøren er gårdbruker med 70 mål, har eget grustak på Hovemoen, driver med jordproduksjon og gjør mange jobber rundt om i Lillehammer-området.