GREP-prisen til NCC Roads

NCC Roads Grenland ble onsdag 19. november tildelt GREP-prisen, som ble gitt ut på Vekstkonferansen i Porsgrunn.

Glad for GREP-pris: Jørn Austad (GREP), Thor Fjellvang (GREP) Tore Tveitan (NCC Roads), Hans Haugland (NCC Roads), Hans Wilhelm Skogli (NCC Roads) og Truls Woxen (GREP)
Glad for GREP-pris: Jørn Austad (GREP), Thor Fjellvang (GREP) Tore Tveitan (NCC Roads), Hans Haugland (NCC Roads), Hans Wilhelm Skogli (NCC Roads) og Truls Woxen (GREP) Foto: Tor Heimdahl
Publisert Oppdatert

Bak prisen står GREP AS, som er en attførings- og vekstbedrift, eid av Grenlandskommunene Skien, Porsgrunn , Bamble og Siljan. Det er medarbeiderne i GREP som stemmer over hvem som skal få den årlige prisen.

Prisen var rettet til Tore Tveitan og Hans Wilhelm Skogli i NCC Roads, som har vært sentrale i samarbeidet med GREP. De var selvfølgelig til stede under prisutdelingen og takket stolt for prisen og det gode samarbeidet med GREP og alle de som har vært på jobb for NCC.

– Våre erfaringer med GREP er fantastisk gode. Det har vært stort engasjement og alltid godt gjennomført arbeid. Sikkerheten er også ivaretatt på en svært god måte, sa de to etter prisutdelingen.

 

Samarbeid siden 2011

NCC Roads har samarbeidet med GREP på driftskontrakten Grenland siden 2011 og GREP-ansatte har utført jobber som gressklipping, søppelplukking og beising av støyskjermer. Rundt 30 personer fra attførings- og vekstbedriften har i perioder vært involvert i arbeidet for NCC Roads.

– Det er svært hyggelig å vinne GREP-prisen. Vi tolker det slik at vi har lykkes med å skape en engasjerende hverdag for mange av de ansatte. Det er vi veldig glade for og setter derfor denne prisen veldig høyt, sier Hans Haugland, prosjektleder for Grenlandskontrakten i NCC Roads.

For å utføre arbeid på eller langs vei må alle som jobber for NCC ha gjennomført godkjent sikkerhetsopplæring. Alle ansatte fra GREP har gjennomført denne opplæringen.

Én ansatt

Én av de som har vært inne på oppdrag hos NCC Roads er nå ansatt i 20 % stilling. Han har fått en mulighet i et tilpasset arbeidsforhold.

– Vi er glade for at vi vi har hatt muligheten for å finne en tilpasset jobbløsning for denne personen. Sammen har vi funnet en løsning som fungerer veldig godt for oss begge, sier Haugland.

Begrunnelsen for tildelingen av GREP-prisen 2014 til NCC Roads:

 

«NCC har over tid vært velvillige til å ta mot mennesker fra GREP til avklaring og utprøving i det ordinære arbeidslivet. Det gjelder så vel arbeidstakere (VTA), skoleelever, arbeidspraksis i skjermet virksomhet og arbeid med bistand (AB). Hele sommerhalvåret fra medio mars til ultimo oktober sysselsetter vi gjennom avtaler med NCC opp til 30 mennesker hver eneste dag.

GREP tar et sosialt ansvar gjennom sysselsettingen av 230 arbeidstakere på VTA hver eneste dag. Oppdrag gjennom NCC styrker oss på vårt fokus på det ordinære arbeidsmarkedet, fokus på miljø og miljøvern, fokus på kompetanseheving og sikkerhet og muligheter for faste ansettelser og langsiktige kontrakter. GREP blir bedre med årets prisvinnere på laget!»