Gull-maskin mot finanskrisen

Rive-entreprenør Alan Beattie kjøpte en traktorgraver til en halv million kroner og ga den noen strøk med gullmaling. Nå håper han at maskinen skal hjelpe ham i kampen mot finanskrisen.

Publisert Oppdatert

Alt Kong Midas tok på ble til gull. Den skotske entreprenøren Alan Beattie ville vise at han gir blanke i de kraftige nedgangstidene britene er inne i og gikk til innkjøp av JCBs toppmodell når det gjelder traktorgravere, 4CX.

Gull-lakken, som erstatter JCBs tradisjonelle gule og svarte lakk, skulle ha kostet Beattie 45.000 kroner ekstra, men den lokale forhandleren, Scot JCB, bestemte seg for å gjøre denne jobben uten å ta noe ekstra for den.

Det tok en lakkerer ved forhandlerens Glasgow-kontor tre uker å fullføre arbeidet, som også inkluderte to inskripsjoner, på hver side av maskinen - "Gold Digger" og "Beattie's The Best", den første betyr gullgraver, den siste trenger vel strengt tatt ingen oversettelse.

Alan har vært i rivebransjen i 40 år og bærer også ærestittelen "Lord of the Manor of Oversley" - godsherren til Oversley. Traktorgraveren er den 18. i rekken av JCB-maskiner han har kjøpt siden han startet bedriften A and J Demolition sist på 60-tallet.

Alan sier han er svært fornøyd med sin "gullgraver" og servicen han har fått fra forhandleren. - Jeg føler meg ekstremt stolt over å være britisk når jeg ser på denne flotte maskinen, bygd av et av Storbritannias beste selskaper, uttaler han.

- Det er et flott stykke kunst som bør feires, sier han videre i en pressemelding tungt.no har fått oversendt fra JCBs markedsavdeling.

- Jeg kjøpte min første JCB da jeg var 15, nå er jeg nesten 65 og de har vært en del av livet mitt hele veien, fortsetter Alan.

- Jeg ser på min nye gull-JCB som et symbol på håp for fremtiden og noe som kan vise folk at de kan gå på tvers av trender. Det er arbeid der ute hvis du viser kvalitet og profesjonalitet. Jeg har ikke gitt etter for tidligere nedgangstider og har ikke tenkt å gi etter for denne heller, avslutter Alan Beattie.