Haahjem AS med nyutviklet finknuseverk

Haahjem AS lanserte tidligere i høst et helt nytt finknuseverk på belter – HAAHJEM CTC 136 S3M.

Haahjem AS med nyutviklet finknuseverk

Haahjem AS med nyutviklet finknuseverk

Publisert Oppdatert

-Vi startet utviklingsarbeidet allerede i 2003, men intensiverte arbeidet frem mot lanseringen i slutten av august. Vi har lagt ned mye i arbeid i testing og prøving og mener at vi nå har laget et helt revolusjonerende finknuseverk på belter, sier Kristian Haahjem, som leder den 94 år gamle sunnmørsbedriften med 17 ansatte. - Akkurat nå holder vi på med byggenummer 159.

Til norsk stein

Det nye finknuseverket fra Haahjem kombinerer en rekke innovative løsninger for optimal produktivitet med lukket kretsknusing. Den kraftfulle enheten er utviklet for å knuse norsk stein, og kan enten operere direkte etter en primærknuser, eller som en

selvstendig enhet, heter det i en pressemelding fra selskapet.

En stor kon-knuser uten topplager og et stort 3-dekket vibrasjonssikt er grunnkomponenter i den nye konstruksjonen. Med en romslig matelomme og en svært effektiv vibrasjonsmater

med utskiller, skjer matingen direkte til knuser, uten å måtte gå veien om hovedsikten.

Kort vei fra mater til knuser sammenholdt med presis nivåstyring, gir optimal prosesskontroll og dermed høy fyllingsgrad i knuseren.

Satser i Russland

Så tidlig som i 1989 stilte Haahjem AS, som første leverandør, med belteknuser på verdens største anleggsmaskinutstilling, Bauma. Året etter opplevde bedriften sin første store krise. Selskapet var innom en ny smell i 2006, men har greid å komme seg gjennom problemene. Kristian Haahjem legger ikke skjul på at det er eksporten til Russland som har vært selskapets store lyspunkt de siste årene. - Jeg var i Russland første gang i 2002. I 2006 gjorde vi den første handelen der borte. Russland er et svært interessant marked, det er et enormt land og behovet for utstyr til steinknusing er ekstremt. Vi har flere spennende prosjekter på gang nå, særlig i Russland, sier Haahjem. Selskapet har i dag egen Russland-ansvarlig og underforhandlere i seks forskjellige provinser, inkludert Karelen og Sibir. Største utenlandske konkurrent til Haahjem i Russland er den langt større finske aktøren Metso, men så langt har Haahjem klart seg godt i konkurranse med finnene. - Vi har bygd oss opp og har greid å opparbeide oss tillit i dette markedet, sier Kristian Haahjem. - Vi vil fortsette med å satse på egne produkter og anser lanseringen av den nye finknuseren som en milepæl for oss.

Les mer om finknuseren i neste nummer av AnleggsMagasinet (9-2009) som kommer ut 20. november.