Hako med nytt agentur på Kioti

Hako Ground & Garden AS styrker produktporteføljen i Norge med et nytt agentur fra den koreanske traktorprodusenten Kioti. Avtalen ble underskrevet 1. januar.

traktor

traktor

Publisert Oppdatert

- Dette er strategisk viktig for oss, sier Rune Foss, daglig leder for Hako Ground & Garden AS. Kiotis produktsortiment omfatter flere serier med traktorer fra 20 til 90 hk, der vi har fått mulighet til å velge ut traktorer og tilbehør som passer best for vårt nordiske marked.

Dette gjelder spesielt traktorer i det viktige segmentet 50 hk, som etterspørres av mange kunder innen for eksempel, entreprenørvirksomhet og drift og vedlikehold av eiendommer, men også hos kommuner og golfklubber er våre nye traktorer meget godt egnet.

- Nettopp dette traktorsegmentet har vi savnet til nå, så det blir en meget velkommen forsterkning av sortimentet vårt, sier Rune Foss.

Kioti driver et omfattende produktutviklingsarbeid, som garanterer at produktene ligger langt fremme når det gjelder teknologi, funksjonalitet, økonomi og miljø. Det europeiske reservedelslagret ligger i Holland.

Kioti inngår i Daedong-konsernet fra Sør-Korea, som produserer jordbruksmaskiner. Konsernet omsatte for 400 millioner dollar i 2007. Av disse sto varemerket Kioti for den største delen, 37 prosent.