Hamsteren Charlie – Volvo Trucks’ nye testsjåfør

Ett år etter videosuksessen med Ballerina Stunt og forrige ukes The Hook, er Volvo Trucks tilbake med enda et stunt. De har nå latt en hamster ta over rattet i sin nye Volvo FMX. I dette stuntet styrer hamsteren Charlie lastebilen opp og ut av et steinbrudd – videoen demonstrerer hvor lett det er å manøvrere det 15-tonns tunge anleggskjøretøyet. Filmen er spilt inn i Spania og er regissert av Jamie Rafn.

Publisert Oppdatert

Visepresident Lars Terling sier at stuntfilmene er en del av en strategi for å dramatisere de tekniske nyhetene til Volvo Trucks. Fokuset for denne filmen er Volvo Dynamic Steering, en revolusjonerende ny teknikk som kan beveges med fingerbevegelser og enda viktigere, som hindrer ujevnheter å forplante seg opp i rattet. Dermed blir det mulig for en hamster på 175 gram å styre bilen. Denne teknologien er helt unik i bilbransjen. Terling avslører det kan komme flere tester framover.

«Ved lave hastigheter blir en lastebil med tung last så enkel å styre at du kan gjøre det med én finger. Når man kjører på motorveien, gir dette dynamiske styresystemet uslåelig retningsstabilitet», sier Jan-Inge Svensson, ingeniøren bak systemprogramvaren hos Volvo Trucks.