Hans-Olav (81) feirer jubileum

En av de virkelige ”grand old men” i den norske anleggsbransjen, Hans-Olav Arnesen (81), inviterer til 25-årsjubileum for ABS-Maskin AS 25. september. Og jubilanten ser fremover: Grunnsteinen til det nye ABS-senteret på Liertoppen settes ned samtidig.

Hans-Olav Arnesen (t.h.) og sønnen Svein-Olav, som i dag driver selskapet sammen med sin bror, Bjørn Eirik. Bildet er tatt i forbindelse med MEF-utstillingen i Svingen ved Halden for to år siden.

Hans-Olav Arnesen (t.h.) og sønnen Svein-Olav, som i dag driver selskapet sammen med sin bror, Bjørn Eirik. Bildet er tatt i forbindelse med MEF-utstillingen i Svingen ved Halden for to år siden. Foto: Knut Viggen

Publisert Oppdatert

Arnesen senior etablerte selskapet ABS-Maskin AS i mars 1983 da han fikk agenturet på salg av minigravere fra japanske Takeuchi. Dermed ble hedersmannen med lang erfaring fra anleggsbransjen en pioner også på import av minimaskiner, som i dag er et stort maskinsegment i Norge. Senere er det kommet til mange konkurrenter i dette produktsegmentet, og konkurransen er i dag rimelig hard.

Arrangementet den 25. september er for spesielt inviterte gjester; leverandører, presse, lokale myndigheter og naboer.

Dagen etter og de tre neste dagene er det "åpent hus" på Liertoppen, som skal huse det planlagte ABS- senteret. Det vil i følge Arnesen stå innflyttingsklart om noen år.

I løpet av det åpne arrangementet vil det bli vist nyheter innen både gravemaskiner, minidumpere og "no dig"- maskiner.

Bildet viser Hans-Olav Arnesen (t.h.) og sønnen Svein-Olav, som i dag driver selskapet sammen med sin bror, Bjørn Eirik. Bildet er tatt i forbindelse med MEF-utstillingen i Svingen ved Halden for to år siden.