HauCon Norge flytter til Røyken

HauCon Norge AS flyter snart sitt hovedkontor fra Fornebu til Follestad Næringspark i Røyken. Selskapet har kjøpt tomt i den nye næringsparken, og skal bygge nytt hovedkontor på ca. fire tusen kvadratmeter. Byggestart er planlagt i 2011, med innflytting ett år senere. Rundt tjuefem arbeidsplasser følger med på flyttelasset.

Publisert Oppdatert

- Vi gleder oss til å flytte inn i et hovedkontor som fra starten av er planlagt og tilpasset vår logistikkintensive virksomhet, sier Daglig leder John Otto Lippert entusiastisk. Han sier at etableringen vil gi markedslederen HauCon flere fortrinn. - Vi får plass til å vokse og mener det er en fordel at noen av nabotomtene er solgt til virksomheter som leverer kompletterende varer og tjenester, summerer Lippert kjapt.

HauCon valgte Follestad fordi det totalt sett er det beste alternativet for dem. God beliggenhet både i forhold til kundene og leverandørene. - Vi er et grossistfirma som får alle varene kjørt på lastebiler, hovedsaklig fra Europa. Til Follestad Næringspark er det gode forbindelser både fra E-6/E18 mot Sverige og fra ferjehavnene i Oslo og fylkene nedover mot Kristiansand.

- Det at HauCon flytter til Follestad Næringspark befester Næringsparkens posisjon som en av landets mest attraktive næringstomter for virksomheter som krever god plass både i bygg og utenfor. Tidligere har virksomheter som forskalingsleverandøren Doka, hageutstyrsimportøren Grønn Industri AS og Babyshop AS også kjøpt tomter i næringsparken. Follestad Næringspark ligger godt plassert tett ved riksvei tjuetre og nær Oslofjordtunnelen, sier administrerende direktør Ola Mæhlum i Røyken Eiendom AS.

Det er det kommunalt eide eiendomsselskapet som har utviklet næringsparken og selger tomtene der. - På Follestad får selskaper som driver med lager- og logistikk-virksomhet sette opp bygg med opptil femten meters høyde. Utendørs er det god plass for mange, lange og tunge kjøretøyer. Det burde tilfredsstille de fleste som driver stort i distribusjon, mener Mæhlum.

- Et av hovedmålene til Røyken Næringsråd er å stimulere til etableringen av nye arbeidsplasser i kommunen. Med såpass stor utpendlingsprosent som vi har i Røyken, tas enhver ny arbeidsplass i mot med glede. Nesten daglig får næringsrådet henvendelser fra innbyggerne som er lei av pendling og som ønsker å jobbe lokalt. Så HauCons etablering i Røyken setter vi stor pris på, sier Hilde Thorud som er daglig leder i Røyken Næringsråd.

HauCon-bygget er ikke ferdig prosjektert ennå, men selskapet har nylig satt opp et nytt kontor- og lagerbygg i Sverige. Lippert forteller at bygget på Follestad trolig vil ligne mye på det svenske.

HauCon er etablert i alle de tre skandinaviske land, og er markedsleder innen sin nisje. - Vi leverer forbruksmateriell som entreprenører bruker til betongkonstruksjoner, bortsett fra selve betongen og armeringsjernene, forklarer HauCon-direktøren.

I 2009 omsatte selskapet for rundt 150 millioner kroner i Norge. I hele gruppen er omsetningen omtrent det dobbelte. - Vi har noen svært gode år bak oss, så strategien vår de nærmeste årene er å konsolidere posisjonen i markedet, slår Lippert fast. HauCon-selskapene i Skandinavia eies av Lippert selv og hans danske medeier Jan Haugaard. Totalt sysselsetter de seksti personer. I Norge har HauCon mindre avdelinger i Ålesund og Trondheim med til sammen fem ansatte. Disse anleggene skal opprettholdes etter flyttingen.