Heder til Henriksen

Publisert Oppdatert

Konserndirektør kommunikasjon Kai Krüger Henriksen i Veidekke ble torsdag kveld tildelt Årets hederspris under Gullkorn-arrangementet.

Henriksen har arbeidet i pr-bransjen i en årrekke og har i løpet av disse årene satt sterke spor etter seg. I tillegg til jobben i Veidekke har han blant annet arbeidet 19 år i pr-byrået Burson Marsteller.

- Jeg ville løyet om jeg ikke sa at det var veldig gøy å vinne en pris som dette, sier Henriksen i en kommentar til Byggeindustrien.

I juryens begrunnelse heter det: "Årets hederspris går til en av pionerene i norsk PR- og kommunikasjonsbransje. Kai Krüger Henriksen har gjennom hele sin karriere vært aktiv i både byrå og på kundesiden, samt hatt tillitsverv i informasjonsforeningen. Han er fremdeles aktiv i bransjens ulike fora og nettverksgrupper.

Henriksen har vært en pådriver for integrert kommunikasjon. I kraft av sin person og faglige nysgjerrighet, har han dessuten vært en brobygger på tvers av kommunikasjonsfagene, mot reklame, sponsing, research- og mediebyråer. Henriksen nyter stor respekt for sin kreativitet. Ord som "inspirator" og "lederfigur" akkompagnerte begrunnelsene fra både forslagsstillerne og juryen i valget av nettopp ham som til Årets hederspris.

Henriksen har også satt spor etter seg i kommunikasjonsmiljøene utenfor landets grenser og at han var svært bidragsytende til å få OL til Lillehammer."

Det er andre gang Gullkorn-arrangementet går av stabelen. Totalt ble det delt ut syv priser.

Gullkorn er PR-byråenes egen bransjepris. Det er bransjeorganisasjonen Norske Informasjonsrådgivere (NIR) som står bak prisen.