Hesselberg Maskin tar en ”Skavlan”

A/S Sigurd Hesselberg gjør som talkshowvert Fredrik Skavlan og satser på at en suksess i Norge skal smitte over Kjølen. 1. november overtar Hesselberg Komatsu-agenturet i Sverige.

Finn Corwin Hesselberg

Finn Corwin Hesselberg

Publisert Oppdatert

Hesselberg Maskin AS har vært Komatsu-forhandler siden 1973 og er dermed en av de eldste forhandlerne i japanernes Europa-nettverk. I 2007 passerte AS Sigurd Hesselberg med 240 ansatte og virksomhet innen maskin, eiendom og gaffeltruck milliarden i omsetning og selv om nedgangen i det norske maskinsalget førte omsetningen så vidt på feil side av milliardstreken i 2008 og med en ytterligere omsetningsnedgang i 2009, er maskinimportøren med hovedkontor på Ulven i Oslo solid plassert blant de "tre store" i Norge, sammen med Volvo Maskin og Pon Equipment.

Komatsu-forhandler

Hesselberg Maskin har en ekstra stjerne i Komatsu-systemet, men adm. direktør Finn Corwin (59), innrømmer at han ble både stolt og glad da han ved påsketider i år fikk en henvendelse fra Komatsu sentralt om å overta som forhandler også i vårt naboland. Verdens største produsent av gravemaskiner og en av to "fullsortiments"- leverandører globalt, ønsket at Hesselberg skulle ta en "Skavlan".

Resultatet er opprettelsen av datterselskapet Hesselberg Maskin AB, med Lars Häggström, tidligere adm. direktør i Sandvik Mining & Construction Sverige AB, som toppsjef. Hesselberg Maskin AB har delt inn Sverige i tre regioner med ett regionkontor i Stockholm, ett i Gøteborg og et nord-svensk samarbeid med KomatsuSweLog. - En veldig tillitserklæring at Komatsu kommer og ber oss om å overta i Sverige, innrømmer Finn Corwin.

Les mer om det nye agenturet og et større intervju med Finn Corwin i neste nummer av AnleggsMagasinet (8-2009)