23948sdkhjf

Pon Equipment:: Hver tredje er en Cat

Pon Equipment og Caterpillar har lagt vekstplaner som nå gir synlige resultater på salgsstatistikken her hjemme.

Under MEFA 2014 i Trondheim slapp markedsdirektør Espen Paulseth hos Pon Equipment nyheten om at de første halvår i år har tatt ytterligere markedsandeler.

- Vi har så langt i år økt markedsandelen med åtte prosentpoeng i segmentet maskiner over 11 tonn, sier Espen Paulseth. Han forteller at hver tredje maskin over 11 tonn som er solgt så langt i år er en Caterpillar.

- Vi har lagt vekstplaner sammen med Caterpillar som vi nå ser resultater av, sier han. Kanskje derfor maskinforhandleren hadde lagt ut rød løper inn til standen?

Høy og bred

Som vanlig når det er maskinutstilling er standen med Caterpillar-maskiner godt synlig. De har som oftest enten flest eller størst maskiner utstilt, eller så gjør de seg bemerket på en eller annen måte, så også i Granåsen.

Blant alle maskinene på standen var det en som fanget vår interesse litt ekstra. Beltegraveren 312EL så ikke helt «normal» ut. Forklaringen var at denne var bygd om til en HDHW-versjon, altså en ekstra høy og bred utgave. Tidligere har Pon levert modellene 336 og 329 som HDHW-versjoner, men nå kan også 15-tonneren leveres i denne versjonen. Ombyggingen gjør at graveren blir noe tyngre og i HDHW-utgave veier den 16 tonn. Graveren på messa er solgt til Dan Storli i Hattfjelldal. Storli forteller at han har kjøpt maskinen for blant annet til bruk for opprydding og sletting av hjulspor i skog hvor det er blitt brukt hogstmaskiner. På grunn av det ekstra høye (+13 cm) og brede (+ 30 cm) understellet vil graveren ta seg lettere frem i de dype hjulsporene etter hogstmaskinene.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062