Hydraulisk boreutstyr for småmaskiner

Det tilbys stadig mer og mer utstyr til de mindre maskinene på markedet. Nyeste tilskudd fra IRM i den forbindelse er boreutstyr til gravemaskiner fra 4 til 10 tonn.

Publisert Oppdatert

IRM Norge AS har allerede levert den første Montabert Micro CPA. Det hydrauliske boreutstyret kan monteres på minigravere fra 4 til 10 tonn og er utrustet med Montabert HD 20, som er en nyutviklet hydraulisk bormaskin for hulldimensjoner fra 26 til 51 mm.

- Bormaskinen har bornakke for enten H22, H25 eller R32 skjøtestål. Den har hydraulisk kjedmater for 8 fot (240 cm) borstenger og har trådløs radiokontroll, som gjør at operatøren kan stå ved siden av maskinen og styre borutstyret, sier Jan Reed Sørensen, salgssjef hos IRM Norge AS.

Micro CPA er utstyrt med sylinder for pendling av borutstyret +/- 45 grader. Den leveres med luftdrevet støvsuger til de minste maskinene. Hydraulikken på disse maskinene leverer ikke nok olje for å drive en hydraulisk drevet støvsuger. Til det kreves det en kapasitet på 85 l/min ved 175 bar. Den luftdrevne støvsugeren kobles til en separat kompressor som også gir spyleluft.

- Vi leverte den første Micro CPA før påske og nr. 2 er solgt, men ennå ikke levert. Vi er først ute med denne typen borutstyr og ser allerede at det er stor interesse for utstyret, sier Sørensen.