Hydrema til US Army

Kjempeordre på Hydrema mineryddere til det amerikanske forsvaret.

hydrema mineryddingsmaskin amcs

hydrema mineryddingsmaskin amcs

Publisert Oppdatert

Hydrema i Danmark vant kampen om å få levere "Area Mine Clearing Vehicles" (AMCS) til US Army Engineers. Kontrakten går over fem år og dekker levering av Hydremas egenutviklede minerydder MCV910 serie 2 inkludert opplæring, reservedeler og vedlikehold. Kontraktens størrelse er udefinert, men har et budsjettert ramme på 168 mill US Dollar.

Også Norge

Hydremas MCV er blitt en verdenskjent minerydningmaskin. Flere Natoland, også Norge, er utstyrt med Hydrema mineryddere. Maskinen er nylig oppdatert slik at den tilfredstiller alle krav fra det amerikanske forsvaret.

De første leveringene vil finne sted i løpet av få måneder og etterfølges av serieleveranser sammen med trening av personale i USA.

Hydrema betegner dette som et gjennombrudd i USA, hvor selskapet har vært etablert siden 2006 og allerede har et mindre antall MCV'er i aksjon hos US Airforce.

Lærerikt

Hydremas adm. direktør Jan Werner Jensen sier at denne kontrakten gir Hydrema en enestående mulighet til å videreutvikle sitt amerikanske marked for både militære produkter og for Hydrema anleggsmaskiner. Jensen sier at prosessen som førte til denne avtalen har vært lærerik og har krevd stor tålmodighet og tilpasningsevne.