23948sdkhjf

Hymax i nytt og moderne bygg

Taler, snorklipping og servering - det var storslått feiring da Hymax markerte innflytting i nytt bygg i Brumunddal.

Etter å ha holdt hus i det som etter hvert er blitt lite tidsriktige lokaler, har maskinforhandleren flyttet inn i nytt og moderne bygg. Et bygg som er reist en tomt som mange omtaler som selve indrefileten i Hedmark. En åtte mål stor tomt like ved E6, med opsjon på ytterligere åtte mål. 7. juni var det høytidelig åpning av det totalt 4200 m2 store bygget. Her har Hymax kontorer, lager, verksted og vaskehall, og det er anlagt et demofelt på baksiden av bygget.

Hymax har ikke lagt beslag på hele arealet alene. I samme bygg har Sylinderakutten og Tess også fått plass og de to selskapene disponerer henholdsvis 700 og 1300 m2.

- Dette er en stor dag for oss og kanskje spesielt for Johan (Haakensveen, red. anm.) og meg. Vi har vært opptatt av at beliggenheten skulle være i Brumunddal. Det at beliggenheten ble på "indrefileten" er ingen tilfeldighet, sa Knut Tangen, daglig leder Hymax, i åpningstalen. Han fortalte at det er et nøkternt bygg, men noe av det mest moderne som bygges i dag hva angår brannsikkerhet og luftkondisjonering. Byggekostnadene har beløpt seg til 46 millioner kroner. Hovedentreprenør har vært Multibygg og Tangen fortalte at de har vært opptatt av å bruke lokale entreprenører under byggeprosessen.

Snorklipping

Den offisielle åpningen av bygget ble foretatt av Thor Lillehovde. Han har tidligere vært ordfører i Ringsaker kommune gjennom 16 år, sittet på Stortinget og vært ansatt i Hymax i 23 år. Lillehovde klippet den røde snora for å markere åpningen og gratulerte med dagen og det nye bygget til de nyinnflyttede.

- Dette er et næringsbygg for fremtiden og det er plassert på den flotteste industritomta i regionen, sa Lillehovde i talen. Akkurat det med at bygget ble reist på den flotteste tomta har det vært en del diskusjon rundt. For en del år siden ble området regulert til industriområde, men da Tangen og eiendomsselskapet begynte å planlegge det nye bygget, var det enkelte kommunepolitikere som ønsket at det skulle bygges hotell eller lignende på tomta. Dette for å trekke tilreisende til Brumunddal. Heldigvis for Hymax ble det ikke flertall for å omregulere området og selskapet kunne bli værende i kommunen hvor det har vært siden starten for over 100 år siden.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062