23948sdkhjf

Ikke fornøyd med stikkprøvene i Statens vegvesen

Vegtilsynet har ført tilsyn med arbeidsvarsling i Statens vegvesen, Region øst. Ved stikkprøvekontroller på i alt sju arbeidsområder, fant Vegtilsynet flere alvorlige feil.

Mens vegvesenet sør tidligere har fått skjenn for manglende oppfølging av entreprenørenes driftsoppgaver, er det arbeidsvarslingen i region øst det nå dreier seg om.

Det melder vegtilsynet i en pressemelding.

Statens vegvesen, Region øst besluttet allerede i 2012 å gjennomføre flere tiltak for å bedre arbeidsvarslingen i regionen.

Nå har vegtilsynet undersøkt om de ulike tiltakene er gjennomført, fulgt opp og evaluert. I tillegg er det undersøkt hvordan byggherren sikrer at registrerte feil og mangler ved arbeidsvarslingen blir rettet.

Selv om de fleste av tiltakene Region øst besluttet i 2012 er gjennomført, viser Vegtilsynets stikkprøver for et utvalg prosjekter i regionen at det fortsatt er for mange alvorlige feil ved arbeidsvarslingen, heter det i meldingen.

På bakgrunn av dette mener Vegtilsynet at Statens vegvesen, Region øst ikke har god nok kvalitet på arbeidsvarslingen, og at regionen må gjennomføre nye tiltak for å nå målsetningen om «bedre arbeidsvarsling i Region øst».

Vegtilsynet har gitt én tilrådning i saken.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063