Ikke lys i tunnelen

Det er lys i enden av tunnelen heter det, men i Lerviktunnelen gjelder dette kun i ene enden

Publisert Oppdatert

Lerviktunnelen er utstyrt med de aller beste og dyreste lysene i hele distriktet. 320 lysarmaturer skal automatisk justere seg slik at når det er mye dagslys så blir det ekstra sterkt lys på de første meterne inn i tunnelen. Er det mørkt ute skal tunnelen kun ha nattlys. Nå må trafikantene dessverre smøre seg med tålmodighet en stund til. Da alt var montert og klart, oppdaget nemlig Statens vegvesen at noe svært viktig manglet, strøm.

Den 780 meter lange tunnelen har vært under arbeid hele høsten, men det viste seg at Statens Vegvesen hadde glemt å bestille ny transformator og ny tilkobling til høyspentnettet i Lervik. Bestillingen ble lagt inn på mandag i uken før jul. Ferdigdatoen på tunnelen er nå utsatt på ubestemt tid, uttaler en talsmann i Statens Vegvesen til nettavisen Agder.

Det er nå kun strømtilførsel til halve tunnelen og det der derfor bare nødlys som er koblet på i halvdelen mot vest. På det nåværende tidspunkt og det antydes et tidsforbruk på omtrent 6 måneder for å få det ferdig.

Les saken i Avisen Agder her.