Ikke mer Kåfjord-bru for Alpine

Statens vegvesen har sagt opp kontrakten med konkurs-entreprenøren Alpine Bau.

Alpine Bau vant oppdraget med å bygge Kåfjord bru i Alta. Bildet er tatt i 2011 og nå gjenstår kun arbeidet med 60 meter brudekke.
Alpine Bau vant oppdraget med å bygge Kåfjord bru i Alta. Bildet er tatt i 2011 og nå gjenstår kun arbeidet med 60 meter brudekke. Foto: Statens vegvesen
Publisert Oppdatert

Selskapet er entreprenør for bygging av Kåfjord-brua på E6 Møllnes - Kvenvik, (Alta Vest) i Finnmark. I forrige uke gikk Alpine Bau til skifteretten i Østerrike. Selskapets status er fortsatt uavklart, noe som gjør situasjonen uoversiktlig. Det skriver Statens vegvesen selv i en pressemelding.

Videre framdrift

- Vi jobber med å finne alternative løsninger for at arbeidene med Kåfjordbrua skal fortsette umiddelbart, sier Stein Johansen, prosjektsjef i Region nord. -Vi ser blant annet på muligheten for at Statens vegvesen kan inngå kontrakter direkte med underentreprenørene. Vi håper å være i gang med videre bygging i løpet av et par uker, sier Johansen.

Kristisk fase i brubygginga

- Kåfjordbrua er nå i sin mest kritiske og kompliserte fase i utbygginga, sier prosjektleder Gudmund Løvli. -Inntil brua er koblet sammen med viadukten på Langstrømsnes er brua i en såkalt fleksibel tilstand. Når den er koblet sammen vil brua være en komplett og bærekraftig konstruksjon. -Sommersesongen er den beste årstida for å gjøre dette arbeidet, sier prosjektlederen.

I går kom meldingen om at også Fellesprosjektet E6-Dovrebanen har sagt opp kontrakten med Alpine Bau og at kontrakten lyses ut på ny konkurranse.

Les også: Kontrakten med Alpine Bau er sagt opp

Les også: Uvissheten rundt Alpine Bau berører flere

Les også: E6-utbygger insolvent - alt arbeid stanset

Les også: Festet og fyllekjørte etter E6-konkurs