Industrieventyret i Malm

Publisert Oppdatert

Kjell Haugan og Bernt Furre fra Beitstad kjøpte Fosdalen Industrier i Malm for tre år siden. I dag har de 600 ansatte, produserer blant annet broer og snøskjær, og leier ut arbeidskraft til store deler av landet. - Vi har lyktes til de grader, sier Kjell Haugan,sier de til Steinkjer-avisa.

De er en av fylkets aller største bedrifter, Fosdalen Industrier, og ligger helt i tet på bedriftstoppen i Nord-Trøndelag. Det er bare fire bedrifter i Steinkjer kommune, og én i Verran som er foran dem på "Bedriftstoppen", som ble offentliggjort i Trønder-Avisa sist lørdag. I 2007 hadde de 243 millioner kroner i totale inntekter, mot 134 millioner kroner i 2006. Resultatet for 2007 var på 18 mill. kroner.

- Det har gått veldig bra, det er helt sikkert. Men så har vi hatt et revkjør ut av en annen verden. De to første årene jobbet vi noe djevelsk, og helt klart i meste laget. Ting gikk så fort og så bra, derfor ble det sånn, men nå føler vi at vi har fått bygd opp et apparat som fungerer, så nå er det ikke like mye ekstra belastning, sier Kjell Haugan og Bernt Furre til avisa.

- Vi synes ikke det er noe å skryte av.

Det er på utleie av ansatte, som for det meste kommer fra Polen, men også fra Estland, de omsetter mest. I produksjonslokalene er det ca. 25 ansatte som jobber.

- Da vi tok over bedriften startet vi med utleie av arbeidskraft, og vi var bevisst på å få avtaler med Aker og Reinertsen-konsernet, offshorebedrifter. I forkant var vi enige med verkstedklubben, både lokalt og med Verdal sin verkstedklubb, om lønn. Vi skulle ikke drive med noen form for sosial dumping, det var vi veldig bevisst på. Rett folk til rett pris, det er det som er viktig. Derfor ble vi en stor leverandør av arbeidskraft til Aker.