Interessant og underholdende på Anleggsdagene

De fleste av de over 30 foredragene som presenteres i løpet av Anleggsdagene har faglig innhold, men det er også satt av tid til underholdning.

Trond Viggo

Trond Viggo

Publisert Oppdatert

Etter et par timer med faglig påfyll på tirsdagen, entret Trond Viggo Torgersen scenen og i løpet av 35 minutter fortalte han i humoristiske vendinger om forskjellene mellom kvinner og menn - hvordan de tenker og handler forskjellig.

I løpet av innlegget ble vi fortalt i store trekk om hva som skiller kjønnene fra hverandre.

Torgersen la frem en teori om at kvinner for lengst har lagt inn bredbånd mellom de to hjernehalvdelene, slik at de kan gjøre opp til flere ting samtidig, mens menn har lagt ut en planke, hvor kun en og en tanke kan passere av gangen. En teori som frembrakte latter blant tilhørerne. Latter ble det også da han fortalte at kvinner tar innover seg mye mer informasjon i løpet av en dag enn det menn gjør, samtidig som kvinner også har et behov for å formidle all denne informasjonen ut gjennom munnen - hele tiden, alltid.

Torgersen brukte også sin egen kone og seg selv som eksempel flere ganger. Blant annet der de begge satt en rolig kveld og så utover naturen uten å si noe, hvorpå konen spurte han hva han tenkte på. Da han fortalte henne at han ikke tenkte på noen ting, kunne hun ikke skjønne at det var mulig. Dette var nok også en situasjon som den mannlige delen av tilhørerne kjente seg igjen i, hvis en skal bedømme ut i fra latteren. Og som Torgersen sa, "og tenker vi på noe, er det gjerne noe vi ikke bør si".

"Damer tenker på noe hele tiden og de er så greie hele tiden. De må begynne å tenke litt mer som menn. Jeg har et råd som jeg har fått av min spreke svigerinne, som jeg får lov til å si til damer jeg møter - gi noe som varer, gi faen", var blant oppfordringene Torgersen kom med.

Onsdag er det Samferdselsdagen som står for tur, med blant annet nye faglig gode foredrag og paneldebatt.