JCB investerer gjennom finanskrisen

I fjor investerte JCB 40 millioner pund, eller rundt 350 millioner kroner med dagens kurs i en topp moderne gravemaskinfabrikk på over 73.000 m2 i midt-England. Vi tar deg gjennom fabrikken.

JCB fabrikk

JCB fabrikk

Publisert Oppdatert

Anlegget ligger i utkanten av Uttoxeter i Staffordshire, med en kapasitet på 8000 maskiner i året. Fabrikken produserer beltegående maskiner fra 11 til 36 tonn og hjulgående fra 13 til 20 tonn.

Fabrikken, som ble åpnet av hertugen av York, Prins Andrew, er en state of the art-fabrikk der den "tunge" delen av produksjonen, sveisingen og stålskjæringen, er fysisk skilt fra monteringsdelen med en langsgående vegg. Her benyttes det siste i kvalitetsmaskiner, nytt maskinverktøy med ekstrem nøyaktighet, samt lakkeringsavlukker med det siste innen lakkeringsteknologi.

I den nye fabrikken er det også bygget "clean rooms" - rene rom - for montering av de aller mest følsomme delene. På testsiden er man gått opp fra tostegs testing til trestegs. Alt for å gjøre kvaliteten så god som overhodet mulig.

Håpet et at bedre kvalitet skal gi større markedsandeler og en fordel fremfor konkurrentene når markedet en gang snur og går oppover igjen. Kanskje ikke allerede i år, men forhåpentligvis til neste år.