JCB mønstrer trucker til fotball-VM

Ni JCB Teletruk gaffeltrucker spiller en nøkkelrolle i stadion-forberedelsene til det aller første fotball-VM på afrikansk jord.

Publisert Oppdatert

Gaffeltruckene er satt inn i generelt arbeid med materialhåndtering i anleggsinnspurten og med tilpassingen av vertskapssuiter og fasiliteter for besøkende i og rundt seks VM-anlegg.

Alle Teletruk'ene er levert av Clarklift South Africa (PTY) Ltd, JCBs lokale leverandør.

To av Teletruk'ene er utplassert ved Soccer City i Johannesburg, hovedarenaen til VM, med en kapasitet på 94.000 tilskuere. Her vil både åpningskampen førstkommende fredag og VM-finalen 11. juli bli spilt.

To av maskinene er i arbeid på Durban Stadium og ved Green Point Stadium i Cape Town, mens det er én maskin ved både Royal Bafokeng Stadium i Rustenburg, Free State Stadium ved Bloemfontein og Peter Mokaba Stadium i Polokwane. ?

- Oppgavene ved VM-stadionene krevde en gaffeltruck som både var fleksibel og i stand til å jobbe på ujevnt underlag og til dette formålet passet JCB Teletruk perfekt, forteller Mike Poxon, internasjonal salgssjef ved JCBs industridivisjon.?

- Teletruk'en har en overlegen løftekapasitet og en rekkevidde fremover som går over stokker og bygningsavfall, i tillegg til kompakt størrelse og firehjulsdrift er trucken godt egnet til å mestre forholdene på en anleggsplass med begrenset arbeidsareal.

Det er ikke første gang JCB-maskiner fra England kalles inn til VM-tjeneste. En 22-tonns JCB JS220 beltegraver ble brukt i forbindelse med byggingen av Allianz Arena i München, hovedarenaen for fotball-VM i Tyskland i 2006 og nå hjemmearenaen til blant annet FC Bayern München. - Vi er henrykt over at JCBs verdenskjente produkter nok en gang er blitt plukket ut til å delta i forberedelsene til verdens største fotballturnering, legger Mike Poxon til.