JCB støtter jordskjelvofre i Chile

En traktorgraver med tilbehør til rundt 600.000 kroner er donert jordskjelvofrene i Chile.

JCB traktorgraver

JCB traktorgraver

Publisert Oppdatert

Toppsjef i JCB, Sir Anthony Bamford, gir bort en 3C traktorgraver komplett med tilbehør og reservedeler til gjenoppbyggingen av Chiles nest største by, Concepcion, etter jordskjelvet der forrige helg.

Jorskjelvet, som målte hele 8,8 på Richters skala drepte mer enn 700 mennesker. Rundt 1,5 millioner hjem ble også skadet i jordskjelvet og foreløpige beregninger viser at gjenoppbyggingen vil koste et sted mellom 90 og 180 milliarder kroner.

JCB, som har en traktorgraverfabrikk i Brasil, formidler maskinen via sin chilenske forhandler, Derco, som også har stilt en flåte med brukte maskiner til rådighet for myndighetene til fri bruk. Dercos hovedkvarter i hovedstaden Santiago er sterkt ødelagt i jordskjelvet, mens selskapets anlegg i Concepcion ser ut til å ha sluppet stort sett upåvirket av skjelvet. - Dette er ett av de kraftigste jordskjelv som er blitt registrert og den har hatt en katastrofal påvirkning på Concepcion. Jeg håper at vår donasjon, om enn liten, vil bidra til gjenoppbyggingen og hjelpe folk som har fått sine liv snudd opp ned i denne katastrofen, sier Sir Antony i en kommentar.

JCBs gave følger i en rekke av JCB-donasjoner som er gjort i forbindelse med naturkatastrofer verden over de siste årene. Tidligere i år donerte JCB utstyr verdt i underkant av 900.000 kroner til katastrofehjelp i forbindelse med jordskjelvet på Haiti, som drepte mer enn 220.000 mennesker.

Les også: Donerer anleggsmaskiner til Haiti