JCB til retten mot kopi-produkter

JCB har sett seg lei på kopi-produsenter fra Fjerne Østen. Nå må tre kopimakere fjerne kopimaskiner fra den pågående Bauma-utstillingen i München.

JCB

JCB

Publisert Oppdatert

JCB søkte om rettsordre i Tyskland denne uken mot tre produsenter fra Fjerne Østen for produktkopiering og brudd på patentreglene. Resultatet ble at de nå må fjerne maskinene fra Bauma, eller pakke dem ned på standene sine.

- JCB vil ikke tolerere regelrett kopiering av våre maskiner eller brudd på internasjonalt anerkjente patenter og vi vil benytte enhver anledning til å handle raskt og besluttsomt for å sette en stopper for en slik urettferdig praksis, sier Tom Burhope, sjef for produktutvikling og komersielle operasjoner hos JCB.

- JCB investerer mange år og mange millioner pund i å utvikle og finne opp nye produkter og det er klart urettferdig for enhver produsent å simpelhten benytte seg gratis av denne investeringen og utviklingen. Som industri må vi alle stå sammen for å hindre slik ulovlig praksis.

Tiltakene i Tyskland dreide seg om kopiering av JCBs verdensledende traktorgraver (gravelaster) og Loadall-maskiner fra tre forskjellige produsenter i Fjerne Østen.