23948sdkhjf

LNS har døpt TBM’en:: Jern-Erna er i gang

TBM’en til LNS har fått et navn; Jern-Erna ble døpt på direkten.

Et tjuetalls arbeidere fra LNS og Robbins var også på plass for å overvære dåpen og oppstarten av maskinen. Hele seansen ble filmet og sendt direkte til Fjellsprengningskonferansen i Oslo, som en del av administrerende direktør, Frode Nilsen's foredrag.

Kvinnenavn

Det var stor jubel både inne i fjellet og i Oslo når borekrona roterte som den skulle. Tradisjonelt har slike maskiner kvinnenavn. Jern-Erna ble valgt fordi det er et innarbeidet navn, og beskriver en drivkraftig dame som har gjennomslagskraft i det hun holder på med, og det kan vi trygt si om denne maskinen også.

25 meter lang TBM

Monteringen av TBM'en startet i september, og noe arbeid gjenstår før Jern-Erna begynner på sin ferd gjennom fjellet. Det vil si at selve boringen i fjellet vil starte på et senere tidspunkt. Maskinen er levert av det amerikanske selskapet Robbins Company, og de har et team tilstede under hele monteringsperioden.

Samarbeidet mellom Robbins og LNS har vært upåklagelig, og John Gibson fra Robbins roser LNS-folkene for sin innsats og stå-på-vilje, i følge LNS.

Jern-Erna skal i snitt bore 150 meter pr uke, og beregnet gjennomslag er høsten 2014.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.065