Jublet over Moxy-overtakelse

De knapt 120 Moxy-ansatte slapp jubelen løs da det sørkoreanske gigantkonsernet Doosan i går tok over dumperfabrikken i Fræna. Nå trappes produksjonen opp.

Moxy hovedkontor

Moxy hovedkontor Foto: Moxy

Publisert Oppdatert

- Dette er det beste som kunne ha skjedd, sier klubbleder Svein Atle Hungnes, leder for de ansatte som er organisert i Fellesforbundet til Romsdals Budstikke.

495 millioner

Yang opplyser at Doosan Moxy AS vil øke produksjonen, og neste år lage 280 dumpere ved fabrikken i Fræna. Sjøl om finanskrisen påvirker markedet, ser han på lang sikt lyst på utsiktene for Doosan Moxy. Med et større forhandlerneet skal Doosan Moxy øke sin markedsandel. Planen er at produksjonen skal økes til 700 maskiner i 2012, opplyser Yang.

Fra i går heter bedriften Doosan Moxy AS. Sørkoreaneren Seungwoo Yang er på plass som ny adm. direktør.Sammen med seg på Varhol har han fra Doosan økonomidirektør Chang HoKim.Det var i sommer Doosan inngikk avtale med Brian Thomson om å kjøpe Moxy Engineering AS for 55 millioner euro - med dagens kurs rundt 495 millioner kroner. Etter selskapsgjennomgangen - såkalt due diligence - ble dokumentene signert fredag.

Les også: Moxy

Ekspandere

Adm. direktør Seungwoo Yang opplyser at Doosan, som tar mål av seg til å bli en av verdens tre største anleggsmaskinprodusenter i 2012, vil trappe opp produksjonen ved Doosan Moxy. I 2009 er planen å produsere 280 dumpere på Varhol. I 2012 skal produksjonen være økt til maskiner.

Når Doosan Moxy satser på produksjonsøkning på tross av finanskrisen, er det fordi selskapet har tro på å øke markedsandelene takket være at en får tilgang til Doosans verdensomspennende forhandlernett.

Etter overtakelsen vil Doosan Moxy ha 165 forhandlere i 89 land.

Fræna-ordfører Kjell Lode (KrF), som var til stede og overrakte blomster til Steve Yang, er svært glad for det som nå skjer ved Moxy. Han forteller at en i kommunen begynte å bli litt usikker fordio det gikk lang tid fra meldingen om oppkjøpet kom uten at en hørte noe mer. Fredag fikk han den etterlengta telefonen om overtakelsen, og i går feiret ordføreren sammen med Doosan Moxy-ledelsen og de ansatte.