Julestemning på Vegmuseet

Over 4000 besøkende tok søndagsturen til Vegmuseets julemarked! Museet kunne også friste med Gråtass juleforestilling og stemningsfulle opplevelser.

Folkemengde vegmuseet

Folkemengde vegmuseet

Publisert Oppdatert

Forestillingen med Gråtass levde opp til forventningene og var fylt med både morsomheter og god julestemning, samt mange feiende flotte julesanger. Både liten og stor lot seg rive med til å synge og danse til den fengende musikken. Mindre stas ble det ikke da alle som hadde lyst kunne hilse på Gråtass etter forestillingen.

På julemarkedet var det hele dagen yrende markedsstemning med salg av både fristende hjemmelagde matvarer og masse andre flotte produkter. Vegmuseet hadde funnet frem et strømaggregat med sveivestart fra 1955 og produserte med det nok strøm til å belyse en liten julegran til små og stores begeistring. På Engerodden skysstasjon var det i år varme på peisen og små barnehender kunne lage perlebrett, julekort og julekurver rundt det gamle kjøkkenbordet. I tillegg var det anledning til å få røde nissekinn og bli tatt bilde av hos museets profesjonelle fotograf til årets julekort.

Vertskapet på Lysaker Gjestgiveri kunne også melde om et meget godt besøk og mange lot seg friste av søndagsmiddag før de satte kursen hjem. I Blindheimsvik landhandel kunne de hyggelige butikkdamene lokke med alt fra cognackuler og lakris til trekkoppbiler og barberkost av grevlinghår. Med en atmosfære, stemning og ikke minst varer fra 50- tallet, ble de besøkende med på en tidsreise tilbake til landhandelens julemagi.