- Kan bli aktuelt å søke erstatning

Konkurransetilsynet kom tirsdag med endelig vedtak i den såkalte ‘asfaltsaken’. Både NCC og Veidekke får rekordhøye gebyrer som en følge av ulovlig markedsdeling og prissamarbeid. Vegvesenet vurderer nå om dette skal få ytterligere konsekvenser for de to selskapene.

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen
Vegdirektør Terje Moe Gustavsen
Publisert Oppdatert

NCC får gebyr på 140 millioner kroner og Veidekke på 220 millioner som en følge av ulovlig markedsdeling og prissamarbeid i Midt-Norge i perioden 2005-08.

Veidekke får såkalt lemping fra sitt gebyr og slipper å betale gebyret.

Les også: Store gebyrer til Veidekke og NCC

- Vi er kjent med Konkurransetilsynets etterforskning og vedtak. Vi vil nå sette oss grundig inn i vedtaket og underlagsmateriellet. Før dette er gjort, er det vanskelig å si noe mer konkret om konsekvenser, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen i en kommentar.

Statens vegvesen har nulltoleranse for juks og uregelmessigheter i sin forretningsdrift og samspill med eksterne aktører. Konkurransetilsynets vedtak bekrefter det som tidligere har kommet fram om ulovlig markedsdeling og prissamarbeid i Midt-Norge.

Fra Vegvesenets side kan bli aktuelt å søke erstatning for økonomisk tap. I tillegg vil det bli gjennomført en granskning av asfalt-bransjen, noe som hele bransjen har stilt seg bak.

- Ytterligere konkrete tiltak mot de to berørte selskapene vil være avhengig av hva vi finner i Konkurransetilsynets vedtak og underlagsmateriell, sier Gustavsen.

Statens vegvesen utestengte Veidekke og NCC fra asfaltkonkurransene i Midt-Norge i 2012.