Kjekt å besøke Stangeland

I desember i fjor flyttet Stangeland Maskin og Stangeland Kran inn i det flotte nyanlegget ved Sola utenfor Stavanger. Lørdag åpnet 50-årsjubilanten dørene for alle som ville komme og se.

Publisert Oppdatert

Og regnbyger til tross, det ble folksomt utover ettermiddagen. 80 ansatte på dugnad sørget for steking av sveler og kjempevafler, grilling av pølser og aktiviteter for ungene. Blant annet fikk alle som ville prøve seg som både gravemaskinkjører og kranfører. Guider tok dem som ville det rundt på sightseeing i det nye administrasjonsbygget på 3500 m2. Totalt består nyanlegget, som huser både Stangeland Maskin og Stangeland Kran, av en bygningsmasse på hele 12.500 m2. Tomten er på 110 mål og prosjektet kostet totalt rundt 200 millioner kroner. En investering Stangeland Gruppen gjorde uten å ta opp en krone i lån!

Det var rundt ti år siden sist Stangeland arrangerte åpen dag. Da møtte rundt 2000 opp og i år håpet Stangeland på enda flere.

I år er det 50 år siden Trygve Stangeland (75) startet opp som maskinentreprenør - med en David Brown-traktor, årgang 1949. Den har fortsatt hedersplassen i TS'ens imponerende veteranbilsamling. Sønnen Olav (54) er i dag sjef for Stangeland Gruppen og sønnesønnen Tommy (33) står klar til å føre familiekonsernet videre.

I dag har Stangeland Maskin rundt 450 ansatte og omsetningen var i fjor på hele 1,135 milliarder kroner. Maskinentreprenøren disponerer en masinpark på rundt 500 maskinenheter, deriblant 100 gravemaskiner, 65 dumpere/lastebiler, borrigger og dozere. Stangeland Maskin er spesielt store innen grunnarbeid og har opp gjennom årene gravd og planert store deler av Stavanger-regionen. Stangeland Kran ble etablert i 1979 og utgjør sammen med Kynningsrud Kran selskapet Nordic Cranes som er en av Skandinavias største med en omsetning på 850 mill. kroner.

Les mer om Stangelands store dag i neste nummer av AnleggsMagasinet (7-2009).