23948sdkhjf

Kjellersenkerne fra Sola

Han skulle bare starte en enkeltmannsbedrift i 2009, det har vokst kjapt og med en sær spesialitet.

Kim Årvik fra Sandnes er egentlig en historie om en gutt som ikke hadde så mye til overs for skolen og ble gartner som 14-åring.

I dag har han det travelt med å delegere de 14 ansatte i Kim Årvik Maskin AS. Han hadde aldri tenkt seg å drive så stort som dette.

Kjellersenking

Markedet rundt Stavanger byr på nok oppdrag og selv om de store entreprenørene er dominerende, er de ofte for store til å ta i mange av jobbene. En av bedriftens spesialiteter har blitt kjellersenking, noe som er blitt populært. Om et hus ikke har en beboelig kjeller med godkjent takhøyde, finnes det muligheter.

Innbringende 1-tonnere

Kim Årvik Maskin har allerede senket over 20 kjellere, noe som også forklarer hvorfor de kjører inn mest penger på sine to 1-tonnere. En typisk kjeller kan bli en ny leilighet på 80 kvadratmeter. Et slikt prosjekt kan koste rundt to millioner kroner, men det er fortsatt en billig leilighet til å være her i Stavanger.

Papirene i orden

Og selv om private oppdragsgivere kan være krevende, blir slike utfordringer tatt imot med åpne armer. Dessuten er disse jobbene kjekke å gjøre på vinterstid. Og selv om dette kan være typiske jobber utførte av billig arbeidskraft, er ikke Kim bekymret over den konkurransen.

- Jeg klarer ikke å konkurrere med østeuropeere, men de har ikke papirene i orden. Skader de huset, kan hele bygningen bli kondemnert med dertil fullstendig tap, forklarer Kim.

Foretrekker Rosendal

Maskinvalget har de siste årene falt på Doosan og Bobcat-maskiner fra Rosendal Maskin. Kim vil legge til at de er vanvittige gode maskiner. Han skryter av servicenivået og om de får noen problemer kommer en servicebil i løpet av 30 minutter.

De siste tre årene er det blitt levert syv maskiner fra Rosendal Maskin, investeringer på fem millioner kroner totalt er gjort, men da er også Case-traktoren tatt med. Alle maskinene kjøpes med tre års garanti, noe de velger å gjøre siden de er så avhengige av maskinene.

- Jeg føler at vi blir prioriterte hos Rosendal, noe som er viktig for meg, forklarer den daglige lederen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062