Klart for første spadetak i Oppdal

Publisert Oppdatert

Ordfører Ola Røtvei, far og sønn Buchardt og Bjørn Ove Ansnes tar i dag det første spadetaket for det nye storhotellet i Oppdal, melder OPP.no.

Den historiske begivenheten finner sted på hotelltomta i Oppdal sentrum klokka 12 i dag. Deretter starter gravingen.

- Anleggsmaskinene kommer til å rulle inn på tomta og starte gravingen umiddelbart, forteller prosjektleder for «Røkkehotellet», Bjørn Ove Ansens, til Radio E6.

I forbindelse med dagens spadetak, er det også konstruert en helt spesiell spade.

- Frank Smed har laget en fem meter lang spade for anledningen. Det er nok en av de største spadene i landet, som blir stående på tomta som et symbol under bygginga, forteller Ansnes.

Klokka 1400 er det klart for neste seremoni på tomta.

- Vi skal orientere om bruken av midler vi har fått tildelt fra næringsfondet, og inviterer reiselivsaktører i Oppdal til å delta. Deretter blir det et nytt felles spadetak for det nye kurs- og konferansetilbudet som er knyttet til hotellet, sier Ansnes.

Det er HENT entreprenør som skal bygge hotellet til Kjell Inge Røkke, Anders og Arthur Buchardt og Bjørn Ove Ansnes. Bygget, som foreløpig bærer arbeidstittelen Oppdal Mountain Lodge, blir i fire etasjer, får 180 rom og koster vel 200 millioner. Byggingen starter to uker etter skjema, men planen er fortsatt åpning til vintersesongen neste år.

- Den tidsfristen skal vi klare å holde, lover Bjørn Ove Ansnes.